مواد غذایی این گروه :
شامل شیر ، ماست ، پنیر، کشک و بستنی
میزان توصیه شده روزانه از مواد غذایی گروه شیر و لبنیات به تفکیک گروههای سنی :
1- کودکان پیش دبستانی 3-2 واحد
2- کودکان دبستانی 3-2 واحد
3- نوجوانان سن بلوغ 4-3 واحد
4- بزرگسالان 3-2 واحد
5- زنان باردارو شیر ده 4-3واحد
6- سالمندان 3-2 واحد
یک واحد از گروه شیر و لبنیات شامل :
یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا یک لیوان کشک یا نصف لیوان بستنی یا 45 تا 60 گرم پنیر می باشد .به طور کلی همه اقشار جامعه در هر سنی که باشند به شیر و فرآورده های آن نیاز دارند ولی میزان نیاز روزانه برای گروههای مختلف سنی متفاوت است . به طوریکه کودکان و نوجوانان به دلیل اینکه در مرحله رشد سریع قراردارند برای رشد استخوانها و ساخت بافتهای جدید به شیر و فرآورده های لبنی بیشتری نیاز دارند .
زنان باردار وشیرده نیز به دلیل رشد جنین و شیردهی به شیر و فرآورده های لبنی بیشتری نیاز دارند .
عوارض ناشی از عدم مصرف شیر و فرآورده های آن :
مهمترین عوارض ناشی از عدم مصرف شیر و جایگزین های آن کمبود کلسیم می باشد .به طوریکه کمبود کلسیم باعث می شود افراد در سنین بالاترمبتلا به پوکی و درد استخوان شوند ودر افرادی که در مرحله رشد قراردارند مانند کودکان کمبود کلسیم باعث تأخیررشد آنان خواهد شد .