ارزیابی اثرات جنس بسته و شرایط اتمسفر اصلاح شده بر روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پسته
معصومه راعی ناصر صداقت2 هاشم پورآذرنگ، ندا هاشمی3
1کارشناس رشته صنایع غذائی پارک علم و فن آوری خراسان
2 استاد یار و استاد گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه فردوسی
3دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذائی داشگاه آزاد سبزوار
چکیده:
پسته نه تنها یکی از منابع مهم ارزآور کشور محسوب میشود، بلکه به دلیل خصوصیات بالقوهای که از نظر سازگاری با شرایط نامساعد محیطی از جمله شوری، آب، خاک و نیز مقاومت در برابر خشکی و کم آبی دارد، بعنوان مهمترین محصول اقتصادی برای بسیاری از مناطق کویری و خشک قابل توصیه است.
در این پژوهش از جنسهای مختلف بسته فیلم مرکب 5 لایه، پلی پروپیلن اصلاح شده و پلاستیک متالیزه استفاده شد. گازهای مورد بررسی شامل CO2,N2، خلأ و هوای معمولی و دمای موردنظر °c20 و °c40 انتخاب گردید. نمونهها در فواصل زمانی تعریف شده آزمون شده و سپس نتایج بدست آمده آنالیز آماری شدند. نتایج بدست آمده نشان میدهد بستهبندی پسته در فیلم متالیزه و فیلم 5 لایه با گاز CO2,N2 و خلأ میتواند سبب حفظ کیفیت بیشتر پسته شده و زمان نگهداری را طولانیتر کند. همچنین دمای 40 درجه نسبت به 20 درجه توانسته خصوصیات کیفی پسته را بهتر حفظ کند.
نظرات شما عزیزان:
|